Stressittömämpää elämää – työskentele kotoa

Pakkasta -25, työmatkaa edessä parhaimmillaan kymmeniä kilometrejä ja kello 8 pitäisi ennättää toimistolle.
Kellon lyödessä 16 jatkuu matka töistä kotiin ne samat kymmenet kilometrit jollei enempikin, kun haetaan lapset tarhasta ja koulusta sekä ruokakaupassakin täytyy käydä.

Tämä koko päivän aikatauluttaminen saattaa aiheuttaa ihmisillä paljon stressiä, joka taas näkyy paljon uupumuksena. Joku sanoisi tämän olevan sitä normaalia arkea maanantaista perjantaihin, ja näinhän on eletty jo kauan.

Nykyään yritykset mahdollistavat entistä enemmän työskentelyn etänä kotoa käsin, ja parhaimmassa tapauksessa se on mahdollista mistä päin maailmaa tahansa kunhan nettiyhteytesi toimii.
Suuri osa etätöistä on tänä päivänä provisiopalkattua, mutta entistä enemmän vuosien edetessä yritykset ovat alkaneet tarjoamaan myös kiinteää tuntipalkkaa tai kuukausipalkkaa tehdystä työstä.

Kotoa käsin työskenneltynä pystyy tehdä mm. telemarkkinointia, asiakaspalvelua, käännöksiä, tulkkauksia, luovia- sekä hallinnollisia tehtäviä ja paljon paljon muuta.
Laajempi kielitaito tietenkin mahdollistaa vielä enemmän työmahdollisuuksia.

Tällainen työskentely mahdollistaa myös sen, että pystyt parhaimmassa tapauksessa järjestämään työaikasi täysin oman elämäsi mukaan, ja tämä myös vähentää stressiä huomattavasti
-rennompi ote elämään takaa hyvin nukutut yöt, kunnialla hoidetun työpäivän sekä hymyn huulillesi pitkäksi aikaan ja enempi aikaa sekä parempaa mieltä panostaa henkilökohtaiseen elämääsi perheen sekä harrasteiden parissa.

Yritykset ovat nykyään valmiimpia panostamaan työntekijöidensä hyvinvointiin, johon tälläkin tavoin päästään positiivisesti vaikuttamaan.

Pelkkää “unelmaa” työskentely kotoa ei varmasti ole, koska saatat viettää päiväsi kokonaan kotona katsellen niitä samoja seiniä päivät pitkät ja samalla miettien esimerkiksi pakollisia kotitöitä.
Saattaa myös käydä niin ettei kaikilla etänä työskentelystä tule mitään mikäli et pysty orientoitua työhösi täysin. Tarvitsee luonteenlujuutta ja mahdollisesti myös jonkin verran suunnitelmallisuutta, että ihminen kykenee toimimaan kotoa käsin töiden merkeissä.

Olemme jokainen erilaisia omia yksilöitämme, toisille sopii paremmin yhteisössä työskentely toimistossa kun taas toisilla työt sujuu paremmin itsenäisesti kotoa. Kokeilussa et menetä mitään, päinvastoin!

Lisää aiheesta luettavissa http://www.etatyopaiva.fi