MAAILMAN PARASTA SUOLAA 424 METRIÄ MERENPINNAN ALAPUOLELTA

Rikkain mineraali maailman alhaisimmasta pisteestä.Kuollutmeri sijaitsee 424 metriä alempana kuin Välimeren pinta ja se on maailman alhaisin luonnonmuokkaama paikka. Kuolleenmeren suolapitoisuus on tunnetusti suuri, eli peräti 33% , jonka johdosta meressä ei ole muutamia bakteerilajeja lukuunottamatta mitään elävää.

Suomeen alkuvuodesta rantautunut 424 suola perustuu puhtaaseen kuolleenmeren 100% luonnolliseen suolaan, jossa ei ole käytetty lisäaineita. Tuotteiden erikoisuutena ovat erilaiset makuyhdistelmät. Kaikkiaan valikoima käsittää 19 ainutlaatuista ja suosittua makua, valikoimaan kuuluvat niin myllyissä olevat sekoitukset, kuin sormisuolat. Valikoimassa on myös 5 luomusekoitusta, jotka ovat sertifioiutu EU:n alueella, sekä maailman alhaisimmalla natrium pitoisuudella olevia Low Sodium suolayhdistelmiä.

TAUSTALLA TUTTU TV- KASVO
Pitkän linjan  mottoriurheilutoimittaja Timo Pulkkinen kiersi Formula 1 sirkuksen mukana 15 vuotta, joihin mahtui tuhoton määrä matkustamista ympäri maailmaa.
– Kun on kiertänyt 75 kertaa maapallon ympäri on sinä aikana ehtinyt törmätä monenlaisiin makuhermoja kutkuttaviin erikoisuuksiin. Moneen kertaan mietin erilaisten erikoisempien tuotteiden tuomista myös suomalaisten ulottuville, mutta aina se jäi vain “pitäisi tehdä” asteelle. Kuolleenmeren alueella lomaillessani löysin paikallisesta kaupasta sellaisen suola valikoiman, etten malttanut olla hamstraamatta purkkeja kotiinviemisiksi. Siinä heräsi ajatus, että taidankin tuoda niitä sitten kerralla vähän enemmän ja toteuttaa vihdoinkin konkreettisesti jotain. Tuotteen tarina oli myös kiehtova ja se viimeistään vakuutti minut, taustoittaa Pulkkinen.

LUONTOÄIDIN SUOLAKAIVOKSET
Kuollutmeri on kiistatta varmastikin maailman epätavallisin suolalähde. Aavikkolämpötila niissä olosuhteissa on 40 celsius astetta läpi koko vuoden.
Sateettomassa ja puhtaassa kuivassa ilmassa tulokseksi saadaan korkealaatuinen ja luonnollinen suola, joka sisältää runsaasti elintoiminnoille tärkeitä mineraaleja.
424 suolassa on syvä maku ja siitä löytyy 21 luonnollisista mineraalia. Määrä on kymmenkertainen tavallisessa pöytäsuolassa olevista pitoisuuksista. Luonnon suola kerätään perinteisesti ja kuivataan vanhan menetelmän mukaisesti. Näin se  säilyttää kaikki suolan parhaat ominaisuudet ja maut.

MIELENKIINTOISET MAKUYHDISTELMÄT

Valikoima on laaja ja tarjoaa monenlaisia eksoottisiakin yhdistelmiä, joilla saa helposti lisää särmää ruuanlaittoon. Suosituimmiksi yhdistelmiksi ovat nousseet suola, pippuri -ja valkosipuli samassa myllyssä. Savusuola toimii hienosti kalan kanssa ja potkua tarjotaan vaikkapa suolan, chilin ja jalopenon yhdistelmässä. Erikoisemmasta päästä voidaan poimia esimerkiksi sormisuolavaihtoehdoista Applesiini Chili suola, Inkivääri valkospipuli tai vaikkapa aurinkokuivattu tomaatti ja minttu yhdistelmä.

LOW SODIUM SUOLAT
Kuollutmeri on tunnettu lukuisista mineraaleista, joita ihmiskeho tarvitsee. Näihin kuuluvat mm. magnesium, kalium ja kalsium.

Tyypilliset syyt valita Low Sodium suola ovat yleensä terveyteen liittyviä.
– sydänongelmat
– korkea verenpaine
– halu vähentää natriumin kulutusta

Normaalisuola sisältää n. 38.000 mg  natriumia/100g. Tavalliset vähänatriumiset suolat, kuten vaikkapa Pan Suola sisältää 19.000 mg/100g. 424 suolaperheen Low sodium suolassa natriumin määrä on 12.000 mg/100 g, eli n. 39% pienempi kuin tavallisessa suolassa.

TAUSTALLA  HIENO TARINA
Suolan valmistajayritys on yksi harvoista Israelilais-Palestiinalaisista yhteisyrityksistä, Se sitoutunut yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja työllistää tällä hetkellä mm. 20 nuorta mielenterveyskuntoutujaa.

www.424suola.fi