FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Inka Kytö tanssii tiensä Hollywoodiin

14 loka 2019

Inka Kytö on tanssija ja näyttelijä Tuusulasta. Hän on harrastellut molempia taiteen lajeja läpi elämän, milloin vähemmän, milloin vähän enemmän. Kipinä ammatista tanssijana syttyi, kun Inka näki ensimmäiset Missy Elliotin musiikkivideot 12-vuotiaana. Lahjakkaat tanssijat, hyvin erilainen, luova ja ennennäkemätön musiikkivideomaailma ja stailaus saivat silmät liimautumaan ruutuun; "tahdoin olla niin kuin he", Kytö mainitsee. Sinä hetkenä Inka päätti, että hän tekee kaikkensa, jotta saisi olla, kuin nämä upeat tanssijat, joita musavideoilla nähtiin artistin vierellä.

Inka Kytö oli 25-vuotias, kun hän sai agentin Los Angelesista viiden vuoden yrittämisen jälkeen. Kesti melkein 2 vuotta, että hänen viisuminsa artistina valmistuisi Yhdysvaltoihin. Inka muutti Hollywoodiin 27-vuotiaana, ja tänä päivanä hän on tehnyt töitä monen eri artistin, sekä näyttelijän kanssa. Resumeen kuuluu mm.Demi Lovato, T-Pain, Paris Hilton, Jamie Foxx, Drake, Tyga, 2 Chainz, Ben Affleck, Bazzi sekä suosion huipulla oleva latinalaisyhtye CNCO.

Kytö on ollut monessa mukana, hän on tähdittänyt sekä Netflix-sarjoja, ollut mukana elokuvissa, tanssinut Karibian risteilyaluksilla, sekä näytellyt musiikkivideoissa. Hänet löytää myös jopa videopelistä Crew 2, jossa hän seikkailee videopelihahmona.

Moni luulee, etta asiat ovat käyneet helposti, ja ihmettelee, miksi Hollywoodia "ei ole jo valloitettu". Inka kuitenkin kertoo, että töitä on tehtävä todella paljon, pitää pysya nöyränä. Parissa vuodessa ei vielä kuitenkaan saada kuin ehkä jalkaa oven väliin. Hollywoodin valloitus ei ole hänen prioriteettinsa, vaan se, että saa tehdä sitä mistä tykkää ja että on onnellinen.

 

Mikä on sinun tavoitteesi Los Angelesissa seuraavan vuoden, ja viiden vuoden kuluttua?

Yksi isoimmista tavoitteistani ja suurimmista unelmistani olisi päästä maailmankiertueelle artistin kanssa. Treenaan tanssia North Hollywoodissa monen artistin koreografin kanssa. Millenium-tanssistudiolla opettajiani ovat mm. Beyoncen koreografi, Maryah Careyn kiertuekoreografi, sekä läjä Chris Brownin taustatanssijoita. Opin heiltä todella paljon. Vaikka se kuulostaa epärealistiselta asialta, tanssin niin monen taustatanssijan kanssa, että tiedän sen olevan mahdollista, kun vain harjoittelee kovasti ja tekee uhrauksia. Tämä on seuraavan parin vuoden tavoitteeni. Viiden vuoden tavoitteeni olisi jatkaa samalla linjalla, mutta isommalla skaalalla, sekä ohjata dokumentteja. Kirjoitan paljon jo nyt, haluan toimia äänenä ja saada ihmiset tuntemaan suuria tunteita.

Mikä on vaikeinta Hollywoodissa?

Vaikeaa on sopeutuminen. Olen hyvä tulemaan toimeen kaikkien kanssa, mutta kulttuuri on todella erilainen. Huomaan olevani rehellisempi, ja se kostautuu koe-esiintymistilanteissa. Harjoitus tekee mestarin, ja olen jo oppinut kikkoja, joilla castingit sujuisivat paremmin. En kuitenkaan ole valmis valehtelemaan ikääni nuoremmaksi tai muutenkaan liiottelevani osaamistani roolin saamiseksi. Suomalainen sisu ja päämäärätietoisuus, seka nöyryys ja kova halu tehdä töitä ovat ainutlaatuisia piirteitä. Kilpailu on kovaa, mutta kaikkeen tottuu ja oikean mentaliteetin löytäminen helpottaa asiassa kuin asiassa.

Mikä on mielenkiintoisin projektisi?

Oli aivan ihanaa esiintyä Karibian risteilyllä. Minut lennätettiin Miamiin, josta alkoi esiintymisputki Karibian lämpimissä tuulissa. Kävimme Aruban kautta Haitilla ja pitkin Karibiaa takaisin Miamiin. Haluan tehdä enemmän keikkoja, joissa saisin myös matkustella. Kokemukset ovat tärkeitä ja ainutlaatuisia. Todella innoissani olin, kun minut valittiin esittämään opettajaa Draken, 2 Chainzin ja Migosin musavideolle. Pidän näistä artisteista paljon, ja oli kunnia esiintyä heidän videollaan. Ehkä mielenkiintoisin rooli oli, kun minut valittiin videopeli Crew 2 pelihahmoksi. Menin "telttaan", jossa sadat kamerat skannasivat minut. Sen jälkeen näin 3D:na tietokoneilta hahmoni. En vain vielä ole päässyt pelaamaan kyseistä peliä.

Inka on tällä hetkella Suomessa tapaamassa perhettään, mutta suunnittelee palaavansa takaisin mahdollisimman pian. Hän näkee uransa vasta alkavan, nyt on vasta lämmitelty.

Alla musiikkivideoita, joissa Inka esiintyy:

Drake, 2 Chainz, Quavo from Migos: Bigger Than You

https://www.youtube.com/watch?v=r26bNe0MTzs

CNCO feat. Little Mix: Reggaetón Lento (Remix)

https://www.youtube.com/watch?v=UONnRMuuDps

T-Pain - "All I Want" ft. Flipp Dinero

https://www.youtube.com/watch?v=BB_rt9TSNXw

Viihde

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Heikin grilli Lappajärvi

Heikin grilli Lappajärvi

Heikin Grilli, TERVETULOA! Maneesintie 1, Lappajärvi Perustettu 1988 ja loppua ei näy.... Kann...
Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?

Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?

Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?   Battle Games   Idea / miksi...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus