FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Kansallispuku piknik Vaasassa kokosi mukavasti väkeä sateisesta säästä huolimatta

Kansallispuvun ”syntymäpäivänä” vietetään elokuun viidentenä. Vuonna 1885 keisariparin vieraillessa Suomessa keisarinna Maria Feodorovnalle lahjoitettiin Suomen naisten lahjana soutuvene. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa Suomen eri seutuja edustavissa kansallispuvuissa. Tätä pidetään kansallispukuliikkeen alkuna.

Myös tänä vuonna 5. elokuuta 2017 juhlistetaan näitä värikkäitä ja omaleimaisia pukuja ja samalla Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä kansallispukujen tuuletuspiknikeillä ympäri Suomea.

Niin myös Vaasassa. Tänä vuonna kokoonnuttiin Bragen ulkomuseolla ajanmukaisessa miljöössä. Sateisesta säästä huolimatta oli koolla mukavasti väkeä, noin 80-100 henkeä. Pukuja oli esillä etelästä pohjoiseen: Sipoosta Rovaniemelle ja idästä länteen: Karjalan Kirvusta länsirannikon ruotsinkielisen Pohjanmaan pukuihin.

Ilahduttavan moni oli paikalla kiinnostuksen vuoksi, puku ei mitenkään ollut pakollinen pukeutumiskoodi. Moni olikin löytänyt kaapistaan vaikka kansallispukuun kuuluvan korun.

Suomi 100 –tapahtuma alkoi lipunnostolla ja Maamme-laululla Harvin talon suuressa tuvassa. Muuta pientä ohjelmaa oli tarjolla, kuten tutustuminen lapväärtiläiseen häätupaan, ja pieni näytös, joka esitteli kansanomaisten nauhojen uutta käyttöä. Aikaa riitti myös vapaaseen seurusteluun ja uusien tuttavuuksien solmimiseen yli kieli- ja kulttuurirajojen. Hyvin maistuivat myös Pikkutuvan kahvilassa vastapaistetut vohvelit.

Teksti:
Leena Sandberg
Bragen museon opas ja yksi tuuletuspiknikin järjestäjistä  

Viihde

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Centro Asunnot Fuengirola

Centro Asunnot Fuengirola

Vuokra-asuntoja ja omistusasuntoja Fuengirolasta Luotettavaa kiinteistövälitystä ja palvelua suomen...
Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Jaris Rentalin omistaja Paco on asunut Espanjassa yli 30 vuotta ja samalla alalla hän on toiminut 2...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus