FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Lauantaina Europeade-väki teki humpan maailmanennätystä - sunnuntaina Turun Europeade päättyi upeaan juhlavalssiin

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty 54. Europeade on päättynyt. Viiden tapahtumapäivän aikana Turun Aurajokirannassa ja toreilla nähtiin yli 600 yksittäistä esitystä Varvintorilla ja jokirannan esiintymispisteillä. Tapahtuman suuret avajais- ja pääjuhlat vietettiin Gatorade Centerillä.

Lauantaina Europeade-väki teki humpan maailmanennätystä. Vähintäänkin epävirallisen ennätyksen tekemiseen osallistui järjestäjien laskujen mukaan 20 181 henkilöä. Humppaa tanssittiin Varvintorin lisäksi myös Vaakahuoneella, Espositolla, Suomen Joutsenen luona sekä dbtl-festivaalialueella.  

Tapahtumaan osallistui lähes 300 ryhmää 24 Euroopan maasta. Huolimatta siitä, ettei tapahtumaa ole aiemmin järjestetty Suomessa, yleisö löysi sen hienosti. Viiden päivän aikana yleisöä lasketaan olleen esiintymisissä ja muussa ohjelmassa, kuten avoimissa työpajoissa ja iltajameissa kaiken kaikkiaan 204 000.

- Keskiviikko yllätti meidät positiivisesti. Joki – Ån –esitys sai turkulaiset liikkeelle ja Varvintori ja jokiranta keräsi parikymmentä tuhatta katsojaa, iloitsee Europeaden projektipäällikkö Kimmo Hyyppä Turun kaupungilta.

- Upeat osallistujat valloittivat turkulaiset ja muun yleisön esityksillään ja hienoilla puvuillaan. Kiitos kaikille esiintyjille, jotka tulitte Turkuun, sanoo tapahtuman koordinaattori Hilu Toivonen-Alastalo.  

Jo lauantain kulkuetta katsellessa oli selvää, että turkulaisten järjestelyt menivät nappiin. Toivonen-Alastalo kertoo järjestelyiden saaneen vuolaat kiitokset kansainväliseltä Europeade-komitealta.

Sunnuntain päätösjuhlassa nähtiin ryhmät esiintymässä vielä kerran yhdessä ja erikseen. Sykähdyttävimpiin hetkiin kuului lapsiryhmien letkis-tanssin yhteisesitys. Estradilla oli tanssimassa monta sataa lasta. Juhla päättyi suomalaisten kansantanssijoiden yhdessä esittämään juhlavalssiin.  

Tapahtuma tehtiin yhdessä Suomi 100 -henkeen

- Tapahtuman onnistumisen avainhenkilöitä ovat myös 600 talkoolaista. Ilman heitä emme olisi onnistuneet. Talkoolaiset toimivat ryhmäoppaina, majoittivat osallistujat 19 koululla, jakoivat kuudessa ruokailupisteessä 91 000 ateriaa ja antoivat vieraille kuvan Turusta, jossa kaikki hoituu, Toivonen-Alastalo kiittelee.

- Aurinkoinen tapahtumakaupunki Turku on tarjonnut jälleen parastaan. Upeaa, että pystyimme tarjoamaan elämyksiä kaikenikäisille turkulaisille ja täällä vieraileville, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.  

- Hyvä Turku! Yhdessä teimme parhaan Europeaden ikinä, Toivonen-Alatalo hehkuttaa.

Tapahtuma oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Viihde

Tulevat tapahtumat

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Pentin terveyspalvelut Viihdemaailma Vesihelmi sekä taksipalvelut asioilla käyntiin ja muihin kuljetuksiin, Forssa

Pentin terveyspalvelut Viihdemaailma Vesihelmi sekä taksipalvelut asioilla käyntiin ja muihin kuljetuksiin, Forssa

Olen ollut terveysalan yrittäjä 38 vuotta ja omaan vakaan ammattitaidon. Koulutukseltani...
Kuuluisa Tauski Bar, Fuengirola, Los Boliches

Kuuluisa Tauski Bar, Fuengirola, Los Boliches

TAUSKI BAR Los Bolichesissa on lähes enemmän kuin oma olohuoneesi - viihtyisä baari,...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus