FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Kyberkonnat ovat varautuneet joulusesonkiin koodaamalla ennennäkemättömän määrän väärennettyjä verkkokauppasivustoja

27 marras 2019

Tarkkana verkkokaupassa! Näin vältät väärennetyt tarjoukset

Black Friday, kybermaanantai ja joulun lähestyminen houkuttelevat hyödyntämään verkkokauppojen toinen toistaan edullisempia tarjouksia. Moni tilaa nyt myös ulkomailta. Check Pointin tietoturvatutkijat muistuttavat, että jos tarjous on uskomattoman hyvä, se saattaa olla huijausta.

ESPOO— 27.11.2019 – Tietoturvayhtiö Check Pointin tutkijat kertovat, että kyberkonnat ovat varautuneet joulusesonkiin koodaamalla ennennäkemättömän määrän väärennettyjä verkkokauppasivustoja. Viime marraskuuhun verrattuna feikkisivustojen määrä on yli kaksinkertaistunut. Kuuden viime kuukauden aikana on rekisteröity yli 1 700 verkko-osoitetta, jotka muistuttavat suosittua verkkokauppaa, amazon.comia, ja se on vain yksi esimerkki.

Uhrit ohjataan väärennetyille sivustoille sähköpostitse lähetettävillä mainoksilla, jotka lupaavat merkkituotteita uskomattoman edullisesti. Kun uhri tarttuu tarjoukseen ja tekee ostoksia, konnat saavat haltuunsa hänen luottokorttitietonsa. Huijari voi myös yksinkertaisesti veloittaa uhrin maksutiliä, mutta jättää tuotteen lähettämättä.

Tietoturvayhtiön neuvot turvallisiin verkko-ostoksiin:

1. Varmista, että olet ostamassa aidosta verkkokaupasta. Älä klikkaa sähköpostien tarjouslinkkejä, vaan tee mieluummin Google-haku verkkokaupan nimellä ja klikkaa hakutuloksen linkkiä.

2. Varo liian hyviä tarjouksia. Jos uutta puhelinta tarjotaan 80 prosentin alennuksella, myyjä ei todennäköisesti ole liikkeellä rehellisin mielin.

3. Varo oikean näköisiä, mutta väärin kirjoitettuja verkko-osoitteita ja sähköposteja, joissa on kirjoitusvirheitä. Tarkista myös, tuleeko sähköposti tutulta lähettäjältä.

 

Tarkemmat tiedot Check Pointin selvityksestä löytyvät Check Pointin blogista täältä: https://blog.checkpoint.com/2019/11/26/november-shopping-do-it-the-smart-way/

Tulevat tapahtumat

Uutisia Suomesta ja maailmalta

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?

Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?

Miten Nerfi irtauttaa nuorison nettipelien pauloista?   Battle Games   Idea / miksi...
Kuuluisa Tauski Bar, Fuengirola, Los Boliches

Kuuluisa Tauski Bar, Fuengirola, Los Boliches

TAUSKI BAR Los Bolichesissa on lähes enemmän kuin oma olohuoneesi - viihtyisä baari,...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus