FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Hirvikolaririski on suurimmillaan syksyllä

09 loka 2019

Hirvikolaririski on suurimmillaan syksyisin, mutta onnettomuusriskiä voi pienentää omalla ajokäyttäytymisellä. Hirvimerkki-teemapäivässä on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa hirvionnettomuuksien ehkäisemisestä ja oikeasta toiminnasta kolaripaikalla.

 Suomessa tapahtuu vuosittain noin 1800 hirvionnettomuutta. Erityistä riskiaikaa ovat syksykuukaudet, sillä syksyyn ajoittuva kiima-aika, metsästys ja hirvien muutto talvilaitumille saavat eläimet liikkeelle.

 Hirvikolareita voidaan ennaltaehkäistä rakentamalla aitoja ja yli- tai alikulkupaikkoja. Myös erilaiset hirvistä varoittavat tekniset järjestelmät ovat kehittyneet.

 ”Kuitenkin jokainen kuljettaja voi pienentää riskiä omalla ajokäyttäytymisellään; olemalla tarkkaavaisena erityisesti aamu- ja iltahämärässä ja pudottamalla ajonopeutta erityisesti hirvivaara-alueilla”, muistuttaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

 Hirvimerkki-tapahtumasta asiantuntijan neuvot onnettomuustilanteisiin

Suomen autokoululiitto, Suomen metsästäjäliitto ja Traficom järjestävät Hirvimerkki –teemapäivän lauantaina 12.10. klo 10- 14 Tampereella Hervannan Shell- liikenneasemalla. Tapahtumassa on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa hirvionnettomuuksien ennalta estämisestä ja oikeasta toiminnasta hirvikolaripaikalla sekä tutustua hirvistä varoittaviin teknisiin järjestelmiin. 

Tapahtuman tähtenä herra Hirvi

Tapahtuman tähtenä toimii itseoikeutetusti herra Hirvi: täysikokoinen uroshirvi, jonka mittasuhteita pääsee katsomaan tuulilasin takaa. Tilaisuudessa on saatavilla myös heijastimia sekä hirvikolaripaikan merkkauslipukkeita.

 Hirvimerkki- kampanja on kiertänyt Suomea joka syksy vuodesta 2015 alkaen. Kampanjan tavoitteena on kouluttaa autoilijoita ennakoimaan hirvikolareita ja opastaa, kuinka toimia kolarin sattuessa. Mukana yhteistyössä ovat myös Shell HelmiSimpukka, St1 Oy ja V-Traffic.

Tulevat tapahtumat

Uutisia Suomesta ja maailmalta

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Jaanan Kohdepalvelut -Mukana Elämäsi Matkalla - Fuengirola

Jaanan Kohdepalvelut -Mukana Elämäsi Matkalla - Fuengirola

Matkaopaspalvelut nyt omatoimimatkaajille Fuengirolassa - Palveluita yksilölliset toiveet ja tarpee...
Bar - cafeteria El Rocio Fuengirola

Bar - cafeteria El Rocio Fuengirola

Rociossa Doora loihtii herkulliset ruuat keittiön puolella 26 vuoden ravintola-alan kokemuksel...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus