FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Suora lähetys 14.8.2020 perjantai kello 13:00 – 

Mediassa sana ilmastonmuutos esiintyy päivittäin, vieläpä useampaan kertaan. Uhkakuvia on varsin laaja joukko jäätiköiden sulamisesta aina eliökunnan sukupuuttoihin. Vähemmälle palstatilalle on jäänyt ilmastonmuutoksen historia. Olemme tekemässä massiivisen muutoksen energiapolitiikassa ilman, että kokonaisvaikutuksia elintasoon ja hyvinvointivaltion ylläpitoon olisi analysoitu tarkemmin. Vähenevätkö päästöt varmasti uusiutuvaan energiaan siirryttäessä ja onko tämä mahdollista koko maapalloa ajatellen?

Rupert Darwall on ekonomiaa ja historiaa Cambridgessä opiskellut strategiakonsultti. Hän on toiminut investointianalyytikkona ja yritystalouden palveluksessa sekä rahoitusalan erikoisneuvonantajana. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita tärkeimpiin talousalan lehtiin sekä kirjan ilmastonmuutoksen historiasta v 2013. Hänen uusin kirjansa (2017) on

”Green Tyranny – Exposing the totalitarian roots of the Climate Industrial Complex”.

Kirja kertoo lämpenemisagendan historialliset lähtökohdat ja politiikan taustoineen. Uusiutuvan energian aatteen synty; vihreän liikkeen muodostuminen poliittiseksi voimaksi; IPCC:n synty ja taustat sekä poliittinen tavoite; kuka rahoittaa ja ketä; Saksan ’Energiewenden todellisuus’; uusiutuvan energian ongelmat; tieteentekijöiden luotettavuus; sananvapauden asema - näihin kaikkiin kirja tuo tarkkaa, aiemmin jopa vaiettua tietoa. 

Edellä mainittu kirja on nyt julkaistu suomennettuna nimellä:

”Vihreä tyrannia – Ilmastopolitiikan totalitaarinen tausta ja tavoitteet”.

Käännöstä on täydennetty muutamilla kommenteilla ja lisäyksillä. Ne selventävät tiettyjä kohtia ja antavat suomalaiselle lukijalle lisää syvyyttä aiheeseen.

Marge Toivonen on pitänyt Tauski Baaria 3 vuotta.

Hän aloitti karaokevetäjänä elokuussa 2017, muuttuen siitä yrittäjäksi.
Tauskila avautui asiakkaiden iloksi, kun tilanne vapautui ja päästiin taas laulamaan karaokea.
Tauski Bar on ainut suomalainen karaokebaari, joka on nyt auki Fuengirolassa. Tauskissa on hyvät bileet ja tuliaisia ostettavissa!

Kesälomakuvaajan peukku halusi tulla vierailemaan videolle hetkeksi :)

Kruo Thai, Fuengirola. Kirjailijatapaaminen, Paul Murphy & Kimmo Harjula
 
Kruo Thaissa nautittiin sankoin joukoin herkullisesta thai- ja suomiruuista ja iloisesta seurasta juhannuksena.
Kruo THain kirjailijatapaamisessa haastattelussa Pauli ja Kimmo.
Kirja Huumehelvetti on enemmän kuin nimi kertoo. Vahva selviytymistarina, jota et halua jättää lukematta.
Aina on toinen tie, kun itse niin päätät!
 
Kirjaa saa tilata Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja hakea vaikka Kruo Thaista, Fuengirolan satamasta (Puerto Deportivo), nimmarilla varustettuna suomeksi tai ruotsiksi.

Kampaamo Stage 51 – taitoa ja asennetta Tukkatuskaa?

Uskallanko mennä kampaamoon, näinä aikoina? Mistä löydän sopivan?

Sanotaan, että hiukset ovat naisen kruunu, miksei miehenkin. Pitää paikkansa. Käynti kampaajalla on itsensä hemmottelua, mikä on tarpeellistakin silloin, kun elämä on muuten harmaata. Onnistunut leikkaus ja uusi hehkeä sävy hiuksiin on kuin pikainen kasvojen kohotus, joka paitsi virkistää myös nostaa itsetuntoa. On helpompi pitää pää pystyssä. Olet varmaan sen ansainnut!

Kampaajalle uskaltaa mennä huolimatta korona-ajoista. Stage 51:llä kampaamokäynti alkaa käsienpesulla, myös käsidesiä on saatavilla heti vastaanottotiskillä. Tavallisestikin kampaamoissa turvavälit on helppo säilyttää, ja nyt 51:n yrittäjät pitävät etäisyyksistä ja asiakkaistaan erityistä huolta. Kaikista varovaisimmille on tarjottu jopa privaattikäyntiä, jolloin kampaamossa ei ole ketään muuta kuin oma kampaajasi ja sinä. Myös aukioloajat joustavat tarvittaessa.

Tämä kevät on koetellut pienyrittäjiä, huolta ja epävarmuutta on riittänyt. Kevään juhlakampaukset ovat jääneet tekemättä ja etätyöläiset pysyttelevät kotona. Tästä huolimatta Stage 51:n yrittäjät palvelevat asiakkaitaan iloisina ja luottavat tulevaisuuteen. Jokainen asiakas on juuri nyt erityisen arvokas!

http://www.stage51.fi

Tervetuloa! Stage 51, Pitkäkatu 51 Vaasa

Kesä 2020 avattu - Kesäterveiset 2020

Vieraana lähetyksessä

Charles Plogman kertoo artistien näkökulmasta corona rajoitusten vaikutuksista.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry

Sähköliike SähköWaasa Oy - Matti Knookala Toimitusjohtaja

Office Bar & Restaurantin Jani Mattlar mitä rajoitukset vaikuttavat ja mitä tehdään kesällä 2020.

Hiukset kesäkuntoon - vaikuttaako rajoitukset vielä, tästä kertoo Parturi - Kampaamo STAGE51 Ida Leinonen.

Vaasan Sport - Tomas Kurtén Toimitusjohtaja

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall

Saamme lisäksi Fuengirolasta tunnelmia ja terveisiä lähetyksen aikana.

Myös monia muita haastatelviavia lähetyksessä

6.6. klo 19. Bar Jazmin aloittaa live musiikki-illat.

Heidi ZEKE Vaaralan keikalle vierailevina monitoimi muusikko Erja Siljamo ja huikea laulaja Ismo Virlander, joka myös työskentelee Bar Jazmissa

Miesten Superpesiksen 2010-luvun kestomenestyjät eli Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy kohtaavat kesäkuussa neljä kertaa ennen varsinaisen sarjakauden alkua. Vimpelin Saarikentällä pelataan lauantaina 13.6. kello 16 ja sunnuntaina 14.6. kello 13. Kuuman tosipelien sarjan kolmas ja neljäs näytös ovat vuorossa Sotkamon Hiukan pesäpallostadionilla. Otteluiden alkuvihellykset kuullaan lauantaina 27.6. kello 16 ja sunnuntaina 28.6. kello 13.

Kahden kovan kilpakumppanin kohtaamisilla seurat haluavat vahvistusta lippukassoihinsa. Ottelua kohti myydään 450 pääsylippua. Otteluiden tapahtumiin ja tunnelmiin pääsee mukaan kotisohvalta tai kesämökiltä käsin, sillä Järviradio välittää ottelut suorina monikameratuotantoina. JRTV:llä otteluiden selostuksista vastaa televisiosta tuttu Jari Porttila.

Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä sanoo joukkueensa lähtevän taistelemaan sarjapelien tapaan voitosta.

– Nämä ottelut ovat loistavia sparrauksia kohti tärkeintä eli sarjakautta. Tässä ottelusarjassa kumpikin joukkue haluaa joka pelissä voittaa toisensa ja aina tavoitellaan parasta mahdollista suoritusta sillä hetkellä. Uskon, että pelit ovat heti suht korkealla tasolla myös pelillisesti ja taistellaan tosissaan voitosta.

Sotkamon Jymyn viime kauden päätteeksi mitalikantaan ohjastanut pelinjohtaja Jani Komulainen kertoo neljän Vetoa vastaan pelattavan ottelun aiheuttavan Sotkamon suunnalla lisävärinää, kun sarjaa ei pelata kesäkuussa.

– Tällä järjestelyllä saamme neljä erittäin kovatasoista ottelua, jotka valmistavat meitä varsinaista sarjakautta varten. Kun tähän lisätään meidän yhteinen historiamme Vimpelin kanssa, ei varmasti ketään pelaajaa tarvitse sytyttää erikseen pelaamaan.

Leipomo Mummola Fuengirolassa on saanut pitää vielä ovet auki korona pandemiasta huolimatta.

Pitäähän sitä leipää saada, syömättäkään ei kovin pitkälle pötki.

Koronavirus ja sen leviäminen herättää monen matkustajan mielessä kysymyksiä. Mikä on vakuutusturvani, jos lähden matkalle? Mitä matkavakuutus korvaa, jos haluan peruuttaa matkani tai sairastun matkalla? Entäpä jos joudun karanteeniin ulkomailla?

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Katja Lappi kehottaa matkustamista suunnittelevien tutustumaan omien vakuutustensa ehtoihin ja olemaan yhteydessä vakuutusyhtiöön. Tilanteet saattavat muuttua nopeastikin ja ajantasaisin tieto löytyy useimmin yhtiöiden verkkosivuilta.

”Matkavakuutusten sisällöissä on paljon eroja. Ennen matkustamista tai matkan perumista kannattaa tarkistaa oman vakuutuksensa ehdoista, mitä vakuutus sisältää ja mitä ei. Muista myös esimerkiksi luottokortteihin liitetyt matkavakuutukset”, Lappi sanoo.

Katja Lappi vastaa yleisimpiin matkustusta ja koronavirusta koskeviin vakuutuskysymyksiin:

Peruutin matkani koronaviruksen takia, korvaako matkavakuutus matkani?

Matkavakuutus ei korvaa matkan peruuntumista tällaisessa tilanteessa ilman, että vakuutuksessa on jo valmiina tai siihen on erikseen otettu lisäturva. Mikäli matkakohde ei ole epidemia-alueella, ei matkan peruuntumista korvata yleensä lisäturvistakaan.

Jos olet jo sairastunut ja peruutat matkan, korvataan matkan peruuntuminen vakuutusehtojen mukaisesti.

Matkan peruuttamista karanteeniin joutumisen johdosta ei tyypillisesti korvata. Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa, sillä ehdot vaihtelevat vakuutuksittain. Esimerkiksi joissakin luottokorttiin liitetyissä matkavakuutuksissa matkan peruuntuminen korvataan karanteeniin joutumisen vuoksi.

Mitä jos sairastun matkalla?

Koronaviruksesta aiheutuvia sairauden hoitokuluja sekä muita kuluja korvataan samaan tapaan kuin yleensäkin matkasairauteen liittyviä kuluja.

Korvataanko kuluja, joita aiheutuu mahdollisen karanteenin vuoksi?

Matkavakuutuksesta ei tyypillisesti korvata karanteenin vuoksi aiheutuneita kuluja. Ole yhteydessä Kelaan mahdollisen tartuntatautipäivärahan osalta.

Mistä saan lisätietoa matkustamisen turvallisuudesta?

Ulkomaanmatkaa suunnittelevien on hyvä seurata Suomen ulkoministeriön verkkosivuja ja tiedotteita. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottaa Suomen tilanteesta ja epidemia-alueista. Seuraa myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuja sekä oman vakuutusyhtiösi tiedotusta.

Tallukka – Päijät-Hämeen sykkivä sydän

Hotelli Tallukka sijaitsee Päijänteen ja Vesijärven syleilyssä Asikkalan Vääksyssä kauniin luonnon keskellä. Hotelli tarjoaa toimivat tilat tansseille, kokouksille, asiakastilaisuuksille, juhlille ja tapahtumille – niin pienille kuin suurillekin ryhmille.

Tilavista huoneista aukeavat kauniit järvimaisemat, joita voi ihastella omalta parvekkeelta tai patiolta. Runsas noutopöytäaamiainen ja hotellin allasosaston sekä saunojen ja kuntosalin käyttö sisältyvät huonehintaan ja antavat hyvän aloituksen päivälle. Juhlavammat tarjoilut maisemaravintolassamme ja esimerkiksi rennot saunamenut suunnittelemme toiveidenne mukaisesti.

Tallukassa myös tanssitaan vuoden ympäri. Hotellin toisen kerroksen Päijännesali toimii talvikaudella viikonloppuisin vilkkaana tanssiravintolana ja keskellä viikkoa parketin valtaavat puolestaan Tallukan perinteiset päivätanssit.

Perinteikäs tapahtumahotelli Tallukka juhlii viisikymppisiään vuonna 2020. Vauhtia ja tapahtumia riittää jokaiseen makuun.

Tallukka on hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain puolen tunnin päässä Lahdesta ja reilun tunnin päässä Helsingistä.  Autoileville vieraille löytyy runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

Sydämellisesti tervetuloa vieraaksemme.

Kotisivu:
www.tallukka.fi

Facebook:
https://www.facebook.com/
hotellitallukka/

Puhelin:
03 88881

Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hotelli Tallukka

Tallukantie 1
17200 Vääksy
Suomi

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Centro Asunnot Fuengirola

Centro Asunnot Fuengirola

Vuokra-asuntoja ja omistusasuntoja Fuengirolasta Luotettavaa kiinteistövälitystä ja palvelua suomen...
Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Jaris Rentalin omistaja Paco on asunut Espanjassa yli 30 vuotta ja samalla alalla hän on toiminut 2...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus