FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Suomalaiset syövät Pohjoismaiden laiskimmin aamupalaa

03 heinä 2019

Vain kuusi suomalaista kymmenestä syö aamupalan päivittäin. Yksi suurimmista syistä aamupalan sivuuttamiselle on kiire. Tiedot käyvät ilmi Herbalife Nutritionin YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Suomalaiset ja norjalaiset jättävät aamupalan väliin muita pohjoismaalaisia useammin. Suomalaisista vastaajista 64 prosenttia ja norjalaisista 69 prosenttia kertoo syövänsä aamupalan päivittäin. Vastaavat osuudet ovat Ruotsissa 76 prosenttia ja Tanskassa 74 prosenttia.

– Sille, että monet suomalaiset eivät syö aamupalaa, näyttäisi olevan useita syitä. Tulosten valossa yksi suurimmista syistä on kiire, sillä lähes puolet jättää aamupalan syömättä vasten tahtoaan, kertoo ravitsemusyritys Herbalife Nutritionin Pohjoismaiden johtaja Mia Bergmann.

Ajanpuutteeseen harvimmin vetoavat tanskalaiset: 16 prosenttia kertoo, ettei heillä ole aikaa aamiaiselle, kun vastaavat osuudet ovat Suomessa 23 prosenttia ja Norjassa 24 prosenttia. 

– Kiire yksinkertaisesti ajaa aamupalan ohi. 49 prosenttia niistä suomalaisista, jotka jättävät aamupalan väliin, toivoisi löytävänsä enemmän aikaa sen syömiseen. Tanskassa puolestaan 34 prosenttia ja Norjassakin vain 42 prosenttia tarvitsisi lisää aikaa aamiaisen syömiseen, Bergmann taustoittaa.


Suomalaiset arvostavat aamupalaa

Vain 12 prosenttia suomalaisista kertoo, että he sivuuttavat aamupalan, koska eivät pidä sitä tärkeänä. Esimerkiksi Norjassa vastaava osuus on miltei viidennes. Bergmannin mielestä aamupalaan suhtautuminen onkin Suomessa ristiriitaista.

– Suomalaiset pitävät aamupalaa pohjoismaalaisista eniten arvossa, mutta eivät osaa varata sille kuitenkaan aikaa. 47 prosenttia suomalaisista kertoo, että aamupalan nauttimista helpottaisi, jos he heräisivät aikaisemmin. Tässä on havaittavissa myös pieni kulttuuriero Pohjoismaiden välillä: Suomessa aamupalaa syödään miltei yksinomaan kotioloissa, eikä muuta vaihtoehtoa aina edes mietitä.

Työpaikalla aamiaishetken kertookin viettävänsä vain joka kymmenes suomalainen. Vielä harvemman työnantaja (6 %) tarjoaa aamupalaa. Bergmannin mukaan aamiaismahdollisuuksien lisääminen työpaikoilla synnyttäisi positiivisia seurauksia. 

– Kyse ei tarvitse olla mistään hotelliaamiaisesta vaan pienistä, yksinkertaisista syötävistä, kuten hedelmistä, jogurtista, smoothieista ja energiapatukoista. Jos useammalle olisi työpaikalla aamupalaa tarjolla, siitä hyötyisivät sekä työntekijät että työnantaja. Ilman aamupalasta saatavaa energiaa työntekijä pystyy vain harvoin maksimaaliseen työsuoritukseen – varsinkaan pidemmän päälle, hän valottaa.

YouGov suoritti Herbalife Nutritionin tilaaman kyselytutkimuksen tammikuussa 2019. Se suoritettiin neljässä Pohjoismaassa, ja vastaajien ikähaarukka oli 18–74 vuotta. Kyselytutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä asenteita ja tottumuksia. Suomessa kyselyyn vastasi 1 009 henkilöä.

Tulevat tapahtumat

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Kruo Thai, suomi / thai ruokaa Fuengirolan satamassa

Kruo Thai, suomi / thai ruokaa Fuengirolan satamassa

Hyvää päivää arvoisat asiakkaat! Tänään on tulossa taas kiva päivä :) Näin toivottaa päivitt&a...
Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Suomeksi Fuengirolasta luotettavaa Autonvuokrausta, Tavarankuljetusta ja Varastointipalvelua

Jaris Rentalin omistaja Paco on asunut Espanjassa yli 30 vuotta ja samalla alalla hän on toiminut 2...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus