FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Mitä geenini kertovat minusta - geenitestit kuluttajan arkeen

Kuluttajille suunnatut terveyttä edistävät geenitestit ovat tulleet markkinoille ryminällä! Lupaukset ovat suuria ja tiedon määrä rajatonta. Geenitesteillä luvataan tietoa, joka johtaa yksilölle ideaalin ruokavalioon, optimaalisiin urheilusuorituksiin, sopivaan levon ja palautumisen määrään. 

Miten kuluttaja tietää, mitkä näistä ovat tarpeellisia ja tarpeeksi luotettavia, jotta niistä voidaan vetää arkea hyödyttäviä johtopäätöksiä?

Yksilön korostaminen on yhteiskunnassamme isosti esillä ja se näkyy myös terveystrendeissä.

Genomitieto on viehättävää ja trendikästä, se perustuu yksilön täysin uniikkeihin ominaisuuksiin. Ei ole toista samanlaista koko maailmassa, jolla olisi juuri sinun kanssasi identtiset geenit. Genomitieto on yksilöllisyyden kiteytymä. Osaksi näissä seikoissa piileekin genomitiedon viehättävyys ja suosio.

Kaikkia geenitestejä ei toki kannata hankkia. Osittain tieto on päällekkäistä, osa tiedosta on mielenkiintoista, mutta arjen kannalta tarpeetonta ja osan tieteellinen validiteetti puutteellista.

Kannattavia investointeja ovat geenitestit, joita hyödynnetään terveydenhuollossa, perustuvat lääketieteelliseen faktaan ja ovat merkittäviä koko elämän.

I love me-messut ovat tänä vuonna nostaneet genomitiedon useassa puheenvuorossa esille 

Lauantaina 20.10 klo. 13 Klinikka-lavalla sisätautien erikoislääkäri Jari Forsström pureutuu aiheeseen: ”Kuinka välttää lääkkeiden haittavaikutuksia ja tehottomuutta?”  - miten genomitieto vaikuttaa yksilön lääkeainesoveltuvuuteen.

Myös Sitra kantaa kortensa kekoon polttavan aiheen tiimoilta I love me-messuilla. ”Mitä geenini kertovat minusta?”– paneeli käsittelee geenitestien luotettavuutta ja tarpeellisuutta. 

GeneAccount Service esittelee osastollaan 6m2L genomitiedon hyödyntämistä arjessa: posken limakalvolta otettava DNA-näyte selvittää merkittävimmät geenit, jotka vaikuttavat lääkeaineiden soveltuvuuteen, turvallisuuteen ja tehokkuuteen.

Tulevat tapahtumat

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Jaanan Kohdepalvelut -Mukana Elämäsi Matkalla - Fuengirola

Jaanan Kohdepalvelut -Mukana Elämäsi Matkalla - Fuengirola

Matkaopaspalvelut nyt omatoimimatkaajille Fuengirolassa - Palveluita yksilölliset toiveet ja tarpee...
Lappajärven Konetyöstö Oy työstää metallia vankalla kokemuksella

Lappajärven Konetyöstö Oy työstää metallia vankalla kokemuksella

Lappajärven Konetyöstö Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kangas työsti itsensä kuudessa (6) vuodessa 2000-...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus