FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Ruotsalainen Tina Forsberg juoksee autismin hyväksi Utsjoelta Hankoon

Ruotsalainen ultrajuoksija Tina Forsberg aloittaa 27. elokuuta n. 1400 kilometrin hyväntekeväisyysjuoksun Suomen halki Utsjoelta Hankoon. Reitti kulkee Rovaniemen kautta pitkin länsirannikkoa. Juoksija arvioi matkansa kestävän noin kaksi kuukautta. Forsberg juoksee autismitietoisuuden lisäämiseksi Suomessa ja haluaa juoksullaan kerätä lahjoituksia Autismi- ja Aspergerliitolle käytettäväksi autismityöhön.

Tina Forsbergin sisko on autismikirjolla. Tästä kumpuaa juoksijan halu edistää autismitietoisuutta. Hän on juossut pitkiä matkoja autismitietoisuuden nostattamiseksi myös Norjassa ja Islannissa keräten varoja näiden maiden autismiliitoille.

- Minulla on hyvin läheinen suhde pikkusiskooni, ja sen takia autismi on melkein päivittäin läsnä arjessani. Pari vuotta sitten päätin, että minun on tehtävä jotain autismikirjon ihmisten hyväksi. Olin halunnut auttaa siskoani jo pitkään, mutta kun aloin juosta vuonna 2014, löysin siitä keinon tehdä hyvää ja aion jatkaa tätä, kertoo Forsberg hyväntekeväisyysjuoksun taustasta.

27-vuotias Forsberg valitsi Suomen seuraavaksi juoksukohteekseen osittain suomalaisten juurtensa takia. Hänen isoisänsä ja äitinsä ovat alun perin kotoisin Suomesta Porvoon Emäsalosta. Ruotsin Morassa asuva ja puukkotehtaassa työskentelevä juoksija ei ole kuitenkaan juuri matkustellut Suomessa, jos sukulaisvierailut Etelä-Suomessa jätetään laskuista. Ulkoilmaelämästä nauttiva juoksija viettää Suomen-matkallaan yönsä teltassa ja juoksee yksin, koko varustus mukanaan 40 litran rinkassa.

Autismi- ja Aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen iloitsee Forsbergin aloitteesta kerätä lahjoituksia liiton toiminnalle. Hän lupautuu itsekin juoksemaan jonkun pätkän yhdessä ultrajuoksijan kanssa.

- Unohdamme usein, että autismikirjon henkilöiden elämä ja siihen liittyvät ongelmat vaikuttavat vahvasti myös heidän läheistensä elämään, sekä hyvässä että pahassa. Vanhempien lisäksi sisarukset voivat olla autismikirjon henkilöille suuri voimavara, Parviainen muistuttaa.

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Autismi- ja Aspergerliitto haluaa laajentaa ihmisten käsityksiä autismikirjosta ja murtaa siihen liittyviä stereotypioita.

- Haluamme kertoa, miten laaja joukko erilaisia ihmisiä mahtuu autismikirjoon. Autismiin liittyvät ydinoireet ovat kaikilla samat, mutta autismipiirteet näyttäytyvät kaikissa vähän eri tavoin. Juuri tämä on syy, miksi puhumme autismista kirjona, kertoo Parviainen.

Tulevat tapahtumat

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Jutin terveiset JetSetClubilta

Jutin terveiset JetSetClubilta

JetSetClub on personoituja asiakastapahtumia ja ohjelmatilaisuuksia tarjoava yritys, joka panostaa...
Ystävällisen palvelun Parturi-Kampaamo Élégant, Jaana Vallius - Vääksy

Ystävällisen palvelun Parturi-Kampaamo Élégant, Jaana Vallius - Vääksy

Jaana Vallius toivottaa tervetulleeksi olevat ja uudet asiakkaat! Avoinna Maanantai - Perjantai Asi...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus