FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Botoxista apua migreeniin Espanjassa

Kaikki päänsäryt ovat epämiellyttäviä, jotkut erityisen kivuliaita, kuten migreeni, johon liittyy voimakasta jyskyttävää kipua ja ilmenee uusiutuvasti, ja vaikuttavat negatiivisesti elämänlaatuun.

Mikäli päänsärkyyn tarkoitettu lääkitys ei auta, tilanne on vaikeampi.

Nykyään jos tavanomaiset hoidot eivät auta, jotkut lääkärit ovat alkaneet käyttämään botolinum toksiinia, joka tunnetaan nimellä botox.

Malagan yliopistollisen sairaalan päänsärkyihin erikoistunut yksikkö on tässä edelläkävijänä ja Andalucia botoxin käytössä potilailla, joilla on krooninen migreeni.

Tähän mennessä jo yli 200 henkilöä on hyötynyt tästä hoidosta, ja tulokset ovat osoittautuneet hyviksi niillä potilailla, jotka ovat kärsineet usein pahoista päänsäryistä.

Noin 12 prosenttia Espanjan väestöstä kärsii migreenistä, ja kahdesta kolmeen prosenttiin tapauksista se on krooninen, joka on määritelty sen perusteella mikäli henkilö on kärsinyt pääkivusta ainakin 15 päivää kuukaudesta yli kolmen kuukauden ajan. Potilaat ovat usein käyttäneet särkylääkkeitä liian paljon tällaisissa tapauksissa.

Espanjalainen lääkekeskus voi sallia botoxin käytön tämän tyyppisissä voimakkaissa päänsärkytilanteissa. Sitä käytetään kallon ja kaulan eri kohtiin, ja se vähentää kipujen taajuutta ja voimakkuutta.

Ennaltaehkäisevät hoitomuodot ovat yksilöllisiä ja niitä käytetään useissa avohoitotapauksissa, jolloin kipu on vähentynyt noin 60 prosentilla potilaista.

Yliopistollisen sairaalan neurologi José Antonio Heras on todennut tieteellisten tutkimusten osoittaneen tämän hoidon auttavan potilaita parantamaan heidän elämänlaatuaan.

Migreeni on yksi yleisimmistä syistä, miksi ihmiset konsultoivat lääkäreitä. Vaikka migreeni voi laueta milloin tahansa, se puhkeaa yleensä 10-30-vuotiaana, ja saattaa kadota 50-ikävuoden jälkeen.

Migreeni on yleisempi naisilla kuin miehillä.

Koska yli puolet migreenistä kärsivistä potilaista kantavat sitä suvussaan, on päätelty sen olevan geneettistä.

Tulevat tapahtumat

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Pentin terveyspalvelut Viihdemaailma Vesihelmi sekä taksipalvelut asioilla käyntiin ja muihin kuljetuksiin, Forssa

Pentin terveyspalvelut Viihdemaailma Vesihelmi sekä taksipalvelut asioilla käyntiin ja muihin kuljetuksiin, Forssa

Olen ollut terveysalan yrittäjä 38 vuotta ja omaan vakaan ammattitaidon. Koulutukseltani...
Hotelli Tallukassa nautit tunnelmallisista iltatansseista ja majoittumisesta tilavissa huoneissa kauniilla järvimaisemilla

Hotelli Tallukassa nautit tunnelmallisista iltatansseista ja majoittumisesta tilavissa huoneissa kauniilla järvimaisemilla

Tallukka – Päijät-Hämeen sykkivä sydän Hotelli Tallukka sijaitsee Päijänteen ja Vesijärven syleilys...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus