FinlandiaTV

FinlandiaTV


 

Etäpalvelut vähentävät yksinäisyyttä

”Tämä palvelu on niin hyvä ja helppo. Minun pitää painaa vain yhtä nappia”, kuvailee 95-vuotias Aleksi, joka osallistuu säännöllisesti etäpalveluna välitettyyn tuolijumppaan. Hän kertoo odottavansa jumppaa koko viikon.

Jokaiselle jotakin

Palveluvalikoima  on laaja, tuolijumpan lisäksi mm. pilatesta, kiinalaista voimistelua, asahia ja laulattamista. Palvelut voi ostaa helposti verkkokaupasta. Tyypillinen asiakas on ikääntyneen omainen, joka haluaa hankkia vanhemmilleen tai isovanhemmilleen palveluja, jotka mahdollistavat ikääntymisen heidän itsensä näköisesti.

Digitaalisesti välitettävät etäpalvelut tuovat rakennetta ikääntyneen päivään ja saavat iloiselle mielelle, terveydellisistä hyödyistä puhumattakaan. Monelle ikääntyneelle kotiin välitetty palvelu onkin viikon kohokohta. Etäpalvelut tarjoavat myös tilaisuuden aloittaa rakas harrastus uudelleen. Esimerkiksi intohimoisesti kuorossa käynyt isoisä voi nyt osallistua laulutuokioon omasta nojatuolista käsin.

Etäpalvelut vähentävät yksinäisyyttä

Digitaalisesti välitettävät palvelut ovat monelle vielä uusi asia, ja siksi niihin saatetaan suhtautua hieman epäluuloisesti. Usein ajatellaan palveluiden olevan konemaisesti tuotettuja nauhoitteita, joista puuttuu aito vuorovaikutus ja inhimillisyys. Uudet palvelut tarjoavat kuitenkin reaaliaikaisia kohtaamisia ikääntyneen ja ohjaajan välillä, sillä he kuulevat ja näkevät toisensa koko palvelun ajan ja voivat näin keskustella. 

Aleksin mielestä kotiin tuotavat digitaaliset etäpalvelut ovat ”täyden kympin arvoinen juttu”, ja hän suositteleekin mielellään palveluja myös muille ikääntyneille.

Ikääntyneiden yksinäisyyden taltuttamiseksi tarvitaan ratkaisuja, jotka ottavat huomioon yksilölliset tarpeet. Etäpalvelut voivatkin tuoda lohdutusta ikääntyneen yksinäisyyteen ja lisätä turvallisuuden tunnetta.
 

Tulevat tapahtumat

Terveys

  -------  Kaupallinen yhteistyö  -------  

Niña's Catering, Fuengirola, suomalaista kotiruokaa ja makuja maailmalta. Tilaa ja nouda lounaat.

Niña's Catering, Fuengirola, suomalaista kotiruokaa ja makuja maailmalta. Tilaa ja nouda lounaat.

Pyöritän Aurinkorannikolla Fuengirolassa yritystä nimeltään Niña's Catering, Los Pacosissa. Teen ru...
Cosmos, Iloisten ihmisten tapaamispaikka karaoken merkeissä Fuengirolassa !

Cosmos, Iloisten ihmisten tapaamispaikka karaoken merkeissä Fuengirolassa !

Iloisessa Bar Cosmoksessa laulu soi ja kansa viihtyy. Pirtsakka henkilökunta pitää h...

FinlandiaTV

TOIMITUS

+358 45 7875 2955 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietosuojakuvaus